Barnamártás:
- fél dcl szójaszósz
- 1 dcl tejszín
- fél dcl víz
- 1 púpos ek liszt
- 1 fél ek ételízesítő
Elkészítése :
- A hagymát apróra vágom és egy tálba teszem, hozzáadom a húst és a tojást.
- Összedolgozom majd hozzáadom a fűszereket.
- Egy kis fazékba megmelegítem a fél dcl vizet ,hozzáadom a tejszínt a szójajszósz és az ételízesítőt ,a legkisebb lángon felfőzöm majd egy ek lisztel behabarom! Folyton kavargatom mert hamar leég.
- A darálthúsból kis gombócokat formázok és forró olajban alaposan átsütöm!
A barnamártással meglocsolt húsgolyókat tepsis burgonyával és francia salátával tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése