2012. november 18., vasárnap

Svéd Húsgolyók Barnamártással

Hozzávalók:


  • 50 dkg darált sertés hús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 ek só
  • fél ek bors
  • 2 csipet pirospaprika





Barnamártás:


  • fél dcl szójaszósz
  • 1 dcl tejszín
  • fél dcl víz 
  • 1 púpos ek liszt
  • 1 fél ek ételízesítő 

Elkészítése :

  1. A hagymát apróra vágom és egy tálba teszem, hozzáadom a húst és a tojást.
  2. Összedolgozom majd hozzáadom a fűszereket.
  3. Egy kis fazékba megmelegítem a fél dcl vizet ,hozzáadom a tejszínt a szójajszósz és az ételízesítőt ,a legkisebb lángon felfőzöm majd egy ek lisztel behabarom! Folyton kavargatom mert hamar leég.
  4. A darálthúsból kis gombócokat formázok és forró olajban alaposan átsütöm!






A barnamártással meglocsolt húsgolyókat  tepsis burgonyával és francia salátával tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése