- 20-25 dkg liszt
- 5-6 db közepes méretű krumpli
- 1 ek só
- étolaj a kenéshez
Elkészítés :
- A krumplit meghámozom ,összekockázom és sós vízbe megfőzöm, majd krumplitörővel alaposan megtöröm.
- Lisztezett deszkára ráteszem(20 dkg lisztet szétszórom) ráteszem a tört krumplit, megszórom az 1 ek sóval és megvárom míg elég jól kihűl.
- Ezután alaposan összegyúrom majd egy hengert gyúrok belőle, és hüvelyk ujnyi vastagra szeletelem .
- A kis szeleteket lisztezett deszkán kis nyújtófával kör alakúra elnyújtom , majd felforrósított sparhet lapon mindkét oldalát megsütöm!
- A már kész lángosok mindkét oldalát napraforgó olajjal megkenem!
Van aki szilvalekvárral tálalja .Úgy is nagyon finom !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése