2012. november 5., hétfő

Krumpli Lángos

Hozzávalók:


  • 20-25 dkg liszt
  • 5-6 db közepes méretű krumpli
  • 1 ek só
  • étolaj a kenéshez





Elkészítés :

  1. A krumplit meghámozom ,összekockázom és sós vízbe megfőzöm, majd krumplitörővel alaposan megtöröm.
  2. Lisztezett deszkára ráteszem(20 dkg lisztet szétszórom) ráteszem a tört krumplit, megszórom az 1 ek sóval és megvárom míg elég jól kihűl.
  3. Ezután alaposan összegyúrom majd egy hengert gyúrok belőle, és hüvelyk ujnyi vastagra szeletelem .
  4. A kis szeleteket lisztezett deszkán kis nyújtófával kör alakúra elnyújtom , majd felforrósított sparhet lapon mindkét oldalát megsütöm!
  5. A már kész lángosok mindkét oldalát napraforgó olajjal megkenem!







Van aki szilvalekvárral tálalja .Úgy is nagyon finom !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése