2012. november 9., péntek

Pulyka pörkölt uborka salátával

Hozzávalók:





  • 60 dkg pulyka felsőcomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 tv paprika
  • 7-8 gerezd fokhagyma
  • fél ek só
  • csipet bors
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 ek pirospaprika
  • kb 4 dcl víz


Elkészítése:


  1. A húst megmosom és feldarabolom.
  2. A hagymát olajban megdísztelem ,ráteszem a pirospaprikát majd a húst , és felengedem kb annyi vízzel hogy ellepje.
  3. Ha felfőtt beleteszem a kicsumázott paprikát.
  4. 20 perc múlva ízesítem, ( só, bors ,ételízesítő ) és még legalább 20 percig főzöm! Folyamatosan figyelem , hogy megpuhult e  a hús!
  5. Ha a hús puha , akkor kész is a pörkölt !


Közben elkészítem az uborkasalátát:

  • 1 kígyóuborka
  • 1 kis fel lilahagyma
  • 2 ek cukor
  • 1 ek só
  • 2 ek ecet
  • fél liter víz
  • 1 ek pirosparika
  1. Az uborkát legyalulom , a lilahagymát felkarikázom.
  2. Fél liter vízbe  beleteszem a sót, cukrot , az ecetet és a pirospaprikát, összekeverem, majd hozzáadom a hagymát és az uborkát !


Csőtésztával és az uborkasalátával tálalom.
Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése