- 60 dkg pulyka felsőcomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tv paprika
- 7-8 gerezd fokhagyma
- fél ek só
- csipet bors
- 1 ek ételízesítő
- 1 ek pirospaprika
- kb 4 dcl víz
Elkészítése:
- A húst megmosom és feldarabolom.
- A hagymát olajban megdísztelem ,ráteszem a pirospaprikát majd a húst , és felengedem kb annyi vízzel hogy ellepje.
- Ha felfőtt beleteszem a kicsumázott paprikát.
- 20 perc múlva ízesítem, ( só, bors ,ételízesítő ) és még legalább 20 percig főzöm! Folyamatosan figyelem , hogy megpuhult e a hús!
- Ha a hús puha , akkor kész is a pörkölt !
Közben elkészítem az uborkasalátát:
- 1 kígyóuborka
- 1 kis fel lilahagyma
- 2 ek cukor
- 1 ek só
- 2 ek ecet
- fél liter víz
- 1 ek pirosparika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése