- 1 leveles tészta alap
- 5 db hámozott alma
- 1 púpos ek fahéj
- 10 dkg kristálycukor
- 1 cs vanília cukor
- 1 tojás fehérje a kenéshez
Elkészítése:
- Az almákat felkockázom és egy serpenyőbe teszem, ráteszem a cukrot , a vanília cukrot és elkezdem párolni.
- 10 perc után mikor már kicsit összeesett az alma, ráteszem a fahéjat ,összekeverem és leveszem a tűzhelyről.
- Közben kinyújtom a tésztát és meghintem zsemlemorzsával, ha kihűlt az almatöltelék akkor eloszlatom a tésztán majd felcsavarom!
- Kivajazott tepsibe teszem ,megkenem tojásfehérjével és 200 fokon 15 percig sütöm !
- Ha kihűlt akkor szeletelem.
Jó étvágyat hozzá !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése