2012. november 9., péntek

Almás fahéjas rétes

Hozzávalók:


  • 1 leveles tészta alap
  • 5 db  hámozott alma
  • 1 púpos ek fahéj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 cs vanília cukor
  • 1 tojás fehérje a kenéshez





Elkészítése:

  1. Az almákat felkockázom és egy serpenyőbe teszem, ráteszem a cukrot , a vanília cukrot és elkezdem párolni.
  2. 10 perc után mikor már kicsit összeesett az alma, ráteszem a fahéjat ,összekeverem és leveszem a tűzhelyről.
  3. Közben kinyújtom a tésztát és meghintem  zsemlemorzsával, ha kihűlt az almatöltelék akkor eloszlatom a tésztán majd felcsavarom!
  4. Kivajazott tepsibe teszem ,megkenem tojásfehérjével és 200 fokon 15 percig sütöm !
  5. Ha kihűlt akkor szeletelem.


Jó étvágyat hozzá !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése