2012. november 4., vasárnap

Forró Fehér Csoki

Hozzávalók:


  • 1 liter tej
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 1 csomag vanília cukor
  • 1 negyed citrom héja( nem reszelve, csíkozva!)




Elkészítése :

  1. A darabokra tört fehér csokoládét kis lángon felolvasztom egy kevés tejben, folyamatosan kevergetve, mert könnyen leég!
  2. Ha már csomómentes a csokikrém, lassan adagolom hozzá a többi tejet és a vaníliás cukrot.
  3. Amikor felforrt,  beledobom a citrom héj csíkokat és 2-4 perc forralás után leveszem a tűzhelyről!
  4. Kihalászom a citromhéjat és csinos kis bögrében tálalom .




A forró fehér csokit díszítheted tejszínhabbal, de akár egy leheletnyi kakaóval is. A felnőtt változathoz pedig nyugodtan önts egy kevés rumot vagy konyakot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése