2012. november 18., vasárnap

Hortobágyi Húsos Palacsinta

Hozzávalók:


  • 50 dkg darált sertés hús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 dcl kechup
  • 1 ek pirosarany
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 dcl víz
  • 1 csipet só és bors 
  • 2 dcl főzőtejszín

Palacsintához:

  • 1 dcl liszt
  • 1 tojás
  • 1 dcl tej
  • 4 ek víz
  • fél cs sütőpor 
  •  2 ek ételízesítő
 



Elkészítése 


  1. A hagymát apróra vágom és megdísztelem ,ezután megpirítom rajta a húst.
  2. Felengedem 1 dcl vízzel, hozzáadom a kechupot a pirosaranyat és a fűszereket és 15 percig főzöm!
  3. Közben elkészítem a sós palacsintatésztát és kisütöm.(kb 8-10 db jön ki ebből az adagból)
  4. Ha megfőtt a daráthúsos töltelék ,leszűröm és a kechupos levet egy külön fazékba teszem ,majd beleöntöm a tejszínt és felfőzöm! Kész az öntet a palacsintára.
  5. A darálthúst amit az előbb leszűrtünk ,beletöltjük a kisütött palacsintatésztákba és két végét behajtva felgöngyöljük.
  6. A már felgöngyölt palacsintákat felvert tojásba és zsemlemorzsába bundázom ,majd forró olajba aranybarnára sütöm!



 A palacsintát a kechupos öntettel leöntve ,francia vagy tojássalátával tálalom !
Jó étvágyat hozzá.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése