- 50 dkg darált sertés hús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 dcl kechup
- 1 ek pirosarany
- 1 ek ételízesítő
- 1 dcl víz
- 1 csipet só és bors
- 2 dcl főzőtejszín
Palacsintához:
- 1 dcl liszt
- 1 tojás
- 1 dcl tej
- 4 ek víz
- fél cs sütőpor
- 2 ek ételízesítő
Elkészítése
- A hagymát apróra vágom és megdísztelem ,ezután megpirítom rajta a húst.
- Felengedem 1 dcl vízzel, hozzáadom a kechupot a pirosaranyat és a fűszereket és 15 percig főzöm!
- Közben elkészítem a sós palacsintatésztát és kisütöm.(kb 8-10 db jön ki ebből az adagból)
- Ha megfőtt a daráthúsos töltelék ,leszűröm és a kechupos levet egy külön fazékba teszem ,majd beleöntöm a tejszínt és felfőzöm! Kész az öntet a palacsintára.
- A darálthúst amit az előbb leszűrtünk ,beletöltjük a kisütött palacsintatésztákba és két végét behajtva felgöngyöljük.
- A már felgöngyölt palacsintákat felvert tojásba és zsemlemorzsába bundázom ,majd forró olajba aranybarnára sütöm!
A palacsintát a kechupos öntettel leöntve ,francia vagy tojássalátával tálalom !
Jó étvágyat hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése