2012. november 4., vasárnap

Narancsos Espresso Hosszan

Hozzávalók:


  • 3  lehűtött narancs leve
  • 2 dcl lehűtött kávé
  • 2 dcl hideg tej
  • 1 cs vaníliacukor
  • 4 cent cukorszirup
  • 1 kevés tört jég





Elkészítése:

  1. 15dkg cukrot 1 dcl vízzel felforralok , majd kihűtök. Kész a cukorszirup!
  2. Főzök egy félerős kávét, hozzáadom a vaniliacukrot a cukorszirupot, majd kihűtöm.
  3. A 3 lehűtött  narancs levét kifacsarom, összekeverem a hideg tejjel.
  4. Egy magas üveg pohár aljára kevés tört jeget teszek, ráöntöm a narancsos tejet, a szirupos kávét !

Egy 3 dcl -es pohárba az arányok:
  1. zúzott jég
  2. 1,5 dcl  narancsos tej
  3. 1 dcl  szirupos kávé
  4. tejszínhab 


Tejszínhabbal, reszelt narancshéjjal vagy narancscikkel díszítve szolgálom fel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése