2012. október 24., szerda

Habkönnyű túrófánk

Hozzávalók:


  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 1 pohár tejföl(175 g)
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaniliacukor
  • 4 ek cukor
  • csipet só
  • sütéshez : napraforgó olaj




Elkészítése:



  1. A túrót egy villával összetörjük és minden hozzávalóval jól elkeverjük. A nyers tészta állaga nem túl sűrű, egy főzelék állagához hasonló!
  2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd púpozott evőkanálnyi adagokat pottyantunk az olajba és mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük (adagonként 7 perc alatt).
  3. A kész túrófánkokról ha szükséges a felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk.
  4. Porcukorral hintve tálaljuk.

 


Gyorsan és könnyen elkészíthető!
Jó étvágyat hozzá !

3 megjegyzés:

  1. Biztos fincsi! :) Most úgy megkívántam!:)

    VálaszTörlés
  2. Ebből kb. hány darabot tudsz kisütni? 5 darabot?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 25 dkg lisztről legalább 16-18 db fánk lesz !Mérettől függ :D

      Törlés