2012. október 28., vasárnap

Fahéjas Szegfűszeges Almakompót

Hozzávalók:



  • 1,5 kg alma
  • 20 dkg kristálycukor
  •  2 kisebb ek fahéj
  • 6 szem szegfűszeg
  •  2 liter víz  



Elkészítés:


  1. 2 liter vizet felteszek főni és hozzáadom a 20 dkg kristálycukrot.
  2. Eközben meghámozom az alkáta és kis szeletekre vágom
  3. Ha a víz felforrt , beleteszem a felszeletelt almát ,hozzáadom a fahéjat és a szegfűszeget.
  4. Majd 15-20 percig főzöm ,míg az almaszeletek meg nem puhulnak.

Megbolondíthatom 1-2 birsalmával is ! 


Szárazabb ételekhez ajánlom mint pl: ( fűszeres csirkék ,fasirtok ,hidegtálak,rizs...)
Jó étvágyat hozzá!

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése