2012. október 24., szerda

Gyrostál fokhagymás dresszingel

Hozzávalók 4 főre:


  • 1 nagy csirkemell filé
  • 1 cs görög gyros fűszerkeverék
  • 1kg hasábburgonya
  • 1-2 nagy paradicsom
  • 1 lilahagyma
  • 1 kígyó uborka
  • 1 nagy  doboz tejfel
  • 10 -12 dkg majonéz
  • 1 tk mustár
  • 2 tk cukor
  • 1 tk ételízesítő
  • 3 kisebb gerezd fokhagyma


Elkészítés:


  1. A csirkemellet  felcsíkozom, a gyros fűszerkeveréket 2 ek olajjal  összekeverem és bepácolom vele a húst. 20 percre hűtőbe teszem.
  2. A hagymát felkarikázom, az uborkát, paradicsomot kis kockákra vágom,  majd egy tálba összeállítom és kis olivaolajjal meglocsolom.
  3. 20 perc letelte után egy serpenyőben a húst  kevés olajon megsütöm .
  4. A hasábburgonyát olajban kisütöm.
  5. A majonézt a tejfölt és a mustárt összekeverem, ezután hozzáadom a cukrot a zúzott fokhagymát és az 1tk ételízesítőt .

Reszelt sajtal is tálalhatom .
Jó étvágyat hozzá !

1 megjegyzés: