2012. október 24., szerda

Sajtkrémes ízes húsleves



Hozzávalók:




  • 1 egész csirke
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kis karalábé
  • 1 apró zellergumó
  • 3 db nagyobb kelkáposztalevél
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 1 nagy maréknyi zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor zellerzöld
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 4-5 szem egész bors
  • 2 kisebb ek. só
  • 3 cikk fokhagyma
  • 2 db tyúkhús leveskocka
  • 2 tubus tejszínes tömlős sajtkrém
  • cérnametélt vagy csigatészta




Elkészítése:

 A csirkét és a megtisztított egész vöröshagymát fazékba teszem, melyet kb. a feléig töltök hideg vízzel. Teatojásba zárom az egész borsot majd a levesbe lógatom. A legkisebb takaréklángon, fedő alatt 1 órán át főzöm. Forrnia ez idő alatt nem szabad. Közben alaposan megtisztítom és felaprítom a zöldségeket: a paprikát (kicsumázva, kimagozva), a paradicsomot és a répaféléket hosszában ketté, a karalábét nagyobb, a zellert kisebb kockákra vágom. A zöldségeket a borsó és a zöldfűszerek kivételével a leveshez adom, amelyet kb. fél órán át gyöngyözve, lassan forralok, a habját időnként leszedve a tetejéről. Amikor megpuhultak a zöldségek, beleszórom a zöldborsót, a pirospaprikát, a zellerzöldet és a friss petrezselyemzöld felét egészben, ezután a sajtrémeket a levesbe nyomom és 10 percig magas lángon felfőzöm. Ha kell, utánasózom. 10-15 perc múlva a leves készen van. Kihalászom a csirkedarabokat és egy tálba halmozom. A vöröshagymát, a paprikát és a paradicsomot kidobom a levesből, a többi zöldséget csinosan elrendezgetem egy nagy lapostányéron.  A maradék petrezselyemzöldet egy ollóval gyorsan a levesestálba aprítom. Cérnametéltet vagy csigatésztát készítek mellé és azzal tálalom !



Jó étvágyat hozzá !

5 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nagyon jó kis recept. Nagyon guszta! :) Amint lehet tuti kipróbálom. :)))

    VálaszTörlés
  2. Cijja!
    Tök szupi lett a honlap!
    Alig várom már a többi receptedet is!:))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)
      Gyarapodnak majd a receptek.
      Nézz be bátran !

      Törlés