2012. október 30., kedd

Karácsonyi Rumpuncs

Hozzávalók:


  • 6 dcl édes vörösbor
  • 2 dcl körtelé
  • 1 dcl gyümölcs tea
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliacukor
  • 1  hámozott alma felcikkezve
  • 1 narancs felkarikázva
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 1 dcl rum  vagy ( 3 ek rum aroma)
  • 2 rúd fahéj
  • 6 szem szegfűszeg






Elkészítése:

  1. Egy edénybe felteszem a vörösbort a körtelevet és a teát.
  2. Mikor már gyöngyözik hozzáadom a cukrot, vaníliacukrot a fűszereket és a cikkezett almát.
  3. 6-7 perc múlva hozzáadom a rumot (rumaromát) a narancsot felkarikázva ,és az aszaltszilvát.
  4. 10 percig forralom és kész is a rumpuncsunk !



 Csinos kis csészékben narancskarikával és a már benne lévő aszaltszilvával tálalom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése