2012. október 28., vasárnap

Sajtos Tejszínes Csirkemelltorta

Hozzávalók :


  • 1kg csirkemell
  • 5 db tojás
  • 20 dkg trapista sajt
  • 3 dcl főzőtejszín
  •  5 kisebb szelet szárítot kenyér( ha zsemle akkor 3-4 db)
  • pici petrezselyem
  • só, bors , paprika



Elkészítés


  1. A száraz kenyereket , 2db tojást , 2 tk sót ,1 tk borsot és 1 ek pirospaprikát összekeverek , majd hozzáadom a kis csokor összevágott petrezselymet .
  2. A csirkét felszeletelem fél ujnyi vékony szeletekre, sózom borsozom.
  3. A trapistasajtot  lereszelem, a tejszínt a 3 tojással  1 kisebb ek sóval  elkeverem és a sajthoz öntöm.
  4.  Kivajazott jénai tálba elkezdem rétegesen letenni a hozzávalókat.

  1.  hús
  2. sajtos öntet
  3. zsemlegombóc alap
  4. hús
  5. sajtos öntet   

180 fokos sütőbe 30 percet lefedve sütöm, majd  leveszem a jénai tál tetejét és 15 percig pirítom!




15- 20 perc hülés után szeletelem különben összeesik!

Rizibizivel és almakompóttal tálalom .
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése