- 1kg csirkemell
- 5 db tojás
- 20 dkg trapista sajt
- 3 dcl főzőtejszín
- 5 kisebb szelet szárítot kenyér( ha zsemle akkor 3-4 db)
- pici petrezselyem
- só, bors , paprika
Elkészítés
- A száraz kenyereket , 2db tojást , 2 tk sót ,1 tk borsot és 1 ek pirospaprikát összekeverek , majd hozzáadom a kis csokor összevágott petrezselymet .
- A csirkét felszeletelem fél ujnyi vékony szeletekre, sózom borsozom.
- A trapistasajtot lereszelem, a tejszínt a 3 tojással 1 kisebb ek sóval elkeverem és a sajthoz öntöm.
- Kivajazott jénai tálba elkezdem rétegesen letenni a hozzávalókat.
- hús
- sajtos öntet
- zsemlegombóc alap
- hús
- sajtos öntet
180 fokos sütőbe 30 percet lefedve sütöm, majd leveszem a jénai tál tetejét és 15 percig pirítom!
15- 20 perc hülés után szeletelem különben összeesik!
Rizibizivel és almakompóttal tálalom .
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése