- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg liszt
- 2 egész tojás
- 1 pohár tejföl(175 g)
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaniliacukor
- 4 ek cukor
- csipet só
- sütéshez : napraforgó olaj
Elkészítése:
- A túrót egy villával összetörjük és minden hozzávalóval jól elkeverjük. A nyers tészta állaga nem túl sűrű, egy főzelék állagához hasonló!
- Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd púpozott evőkanálnyi adagokat pottyantunk az olajba és mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük (adagonként 7 perc alatt).
- A kész túrófánkokról ha szükséges a felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk.
- Porcukorral hintve tálaljuk.
Gyorsan és könnyen elkészíthető!
Jó étvágyat hozzá !
Biztos fincsi! :) Most úgy megkívántam!:)
VálaszTörlésEbből kb. hány darabot tudsz kisütni? 5 darabot?
VálaszTörlés25 dkg lisztről legalább 16-18 db fánk lesz !Mérettől függ :D
Törlés