- fél kg zöldbab
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- fél karalábé
- fél zellergumó
- 4 gered fokhagyma
- 1 dcl főzőtejszín
- 2 dcl tejföl
- 2 ek liszt
- 2 ek só
- 2 csipet bors
- 2 csipet pirospaprika
- 2,5 liter víz
Elkészítése:
- A vizet felteszem főni, mikor forr beleteszem a megtisztított zöldségeket és a fűszereket és kb 40 percig főzöm.
- Ha megpuhultak a zöldségek elkészítem a habarást a tejszínből a tejfölből és a lisztből, majd belekeverem a levesbe.
- Ezután 15 percig főzöm és kész a leves !
Pirítóssal tálalhatom.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése