2012. december 2., vasárnap

Tejfölös Zöldbableves

Hozzávalók:


  • fél kg zöldbab 
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • fél karalábé
  • fél zellergumó
  • 4 gered fokhagyma
  • 1 dcl főzőtejszín 
  • 2 dcl tejföl
  • 2 ek liszt
  •  2 ek só
  • 2 csipet bors
  • 2 csipet pirospaprika
  • 2,5 liter víz

Elkészítése:


  1. A vizet felteszem főni, mikor forr beleteszem a megtisztított zöldségeket és a fűszereket és kb 40 percig főzöm.
  2. Ha megpuhultak a zöldségek elkészítem a habarást a tejszínből a tejfölből és a lisztből, majd belekeverem a levesbe.
  3. Ezután 15 percig főzöm és kész a leves !



Pirítóssal tálalhatom.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése