2012. december 17., hétfő

Frankfurti Leves

Hozzávalók:


  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy tejföl
  •  rántás( 1púpos ek lisztről)
  • 5 db füstölt virsli
  • 2,5 l víz
  • 1 ek só
  • fél ek majoranna
  • 1 tk bors
  • 2 tk pirospaprika



Elkészítése:

  1. A hagymát összevágom és megdísztelem, majd az összedarabolt kelkáposztát ráteszem a hagymára,  ráöntök 1 dcl vizet és elkezdem fonnyasztani.
  2. Ha megfonnyadt akkor felengedem a vízzel és hozzáadom a fűszereket .
  3. Kb 30 perc múlva hozzáadom a felkarikázott virsliket ,beleteszem a rántást( 1 ek liszt 2 ek olaj) és az egy doboz tejfölt.
  4. 15 perc múlva kész a leves!


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése