2012. december 17., hétfő

Rakott Karalábé

Hozzávalók:


  • 5 db karalábé
  • 50 dkg darált sertés hús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 dcl rizs
  • 1 nagy tejföl 
  • 1 egész tojás
  • 2 dcl víz
  • 1 ek só 
  • 2 tk bors
  •  2 tk pirospaprika
  • 3 ek kechup
  • 1 db TV paprika


Elkészítése:


  1. A karalábét meghámozom, felkockázom és sós vízben félig megfőzöm.
  2. A rizst is sósvizben megfőzöm majd leszűröm és hagyom kihűlni.
  3. A hagymát megdísztelem majd ráteszem a darálthúst, hozzáadom a fűszereket ,a kechupot a kicsumázott TV paprikát és 2dcl vizet.
  4. Összefőzöm kb 20 percig ,majd ha kész összekeverem a kihűlt rizzsel!
  5. A főtt karalábét leszűröm , majd  a felét egy kiolajozott jénai aljára szórom, ezután ráteszem az összes rizses húsos keveréket, majd a maradék karalábét!
  6. A tetejére készítek egy beshamellt a tejfölből és az egy egész tojásból!
  7. Összekeverem majd eloszlatom rajta és megszórom kevér delikáttal.
  8.  Ha kész ,30 percig pirítom a sütőben 180 fokon!






Friss zsömlével vagy kenyérrel tálalom!
Jó étvágyat hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése