- fél kg darált sertéshús
- 2 db egész tojás( + 5 db főtt tojás)
- 3 száraz zsömle áztatva
- 1 tk bors
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek só
- 1 kisebb csokor petrezselyem
Elkészítése:
- A hozzávalókat egy tálba alaposan összegyúrom. Majd egy őzgerinc formát fóliával kibélelek ,olajjal megkenem és zsemlemorzsával szórom,így nem ragad majd bele az egybefasírt!
- Közben 15 percig főzöm a tojásokat!
- Ha a tojások megfőttek, leszedem a héjukat és hideg vízbe lehűtöm.
- Az őzgerinc formát félig kibélelem a fasírttal, belenyomkodom a főtt tojásokat majd lefedem még egy réteg fasírttal!
- A fasírt tetejét zsemlemorzsával szórom ,majd 25 percig sütöm!
- Ha letelt a 25 perc akkor egy olajazott tepsibe borítom át az őzgerinc formából, leszedem a fóliát és még 20 percig pirítom!
Saláta hozzávalók :
- 1 fej saláta
- 1 doboz csemege kukorica
- 1 fél üveg oliva bogyó
- 1 fél kígyóuborka
- 1 csomag vitamin mix
- 1 nagy tejföl
- 1 fokhagymás salátapor
- 1 dcl majonéz
- 1 csipet ételízesítő és bors
Elkészítése:
- A hozzávalókat összedarabolom és összekeverem majd ráteszem a tejfölös öntetet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése