2012. december 17., hétfő

Stefánia vagdalt Tavaszi Salival

Hozzávalók:


  • fél kg darált sertéshús
  • 2 db egész tojás( + 5 db főtt tojás)
  • 3 száraz zsömle áztatva
  •  1 tk bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 ek só
  • 1 kisebb csokor petrezselyem






Elkészítése:

  1.  A hozzávalókat egy tálba alaposan összegyúrom. Majd egy őzgerinc formát fóliával kibélelek ,olajjal megkenem és zsemlemorzsával szórom,így nem ragad majd bele az egybefasírt!
  2. Közben  15 percig főzöm  a tojásokat!
  3. Ha a tojások megfőttek, leszedem a héjukat és hideg vízbe lehűtöm.
  4. Az őzgerinc formát félig kibélelem a fasírttal, belenyomkodom a főtt tojásokat majd lefedem még egy réteg fasírttal!
  5. A fasírt tetejét zsemlemorzsával szórom ,majd 25 percig sütöm!
  6. Ha letelt  a 25 perc akkor egy olajazott tepsibe borítom át az őzgerinc formából, leszedem a fóliát és még 20 percig pirítom!



Saláta hozzávalók :


  • 1 fej saláta
  • 1 doboz csemege kukorica
  • 1 fél üveg oliva bogyó
  • 1 fél kígyóuborka
  • 1 csomag vitamin mix
  • 1 nagy tejföl
  • 1 fokhagymás salátapor
  • 1 dcl majonéz 
  • 1 csipet ételízesítő és bors
Elkészítése:


  1. A hozzávalókat összedarabolom és összekeverem majd ráteszem a tejfölös öntetet!




Hidegen is tálalhatom ! Úgy is isteni :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése